środa, 21 czerwca 2017

Lemoniada z CHIA

Ostatnio będąc w jednej z restauracji typu slow food  piłam, bo bardzo pić mi się chciało, lemoniadę która, co prawda smakiem nie powalała, ale zgodnie z ostatnio panującą modą na szałwie hiszpańską, w tejże lemoniadzie pływały nasionka chia. Po wypiciu stwierdziłam od razu Zrobie lepszą ! Albo przynajmniej równie awangardową i równie modną.  

  • Garść świeżej mięty
  • 1 cytryna 
  • 10 łyżeczek nasion szałwii hiszpańskiej
  • syrop z agawy 
  • Woda
Do litrowego dzbanka wrzucamy nasiona chia, mięte, sparzoną gorącą wodą i pokrojoną w plasterki cytrynę oraz kilka kropli syropu z agawy dla smaku. Nie musimy wcale, ale ostatnio polubiłam słodkie :) Zalewamy wszystko zimną wodą i wstawiamy jeszcze do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na noc, aby było czuć moc mięty w naszej lemoniadzie. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz