- pół piersi z indyka
- 3-4 papryczki chili
- 1 papryczka habanero
- 1-1,5 papryki
- 2-3 cebule
- 4-5 łodygi selera naciowego
- łyżka masła
- 2 kartony/puszki krojonych pomidorów
- pół szklanki kaszy
- 2-3 szklanki rosołu lub wody
- sól, świeżo mielony pieprz
Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić, następnie podsmażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory z puszki i ostre papryczki, sól i pieprz wedle uznania. Wymieszać dokładnie i chwilę poddusić. Na sam koniec dodać rosół lub wodę, i pół szklanki wcześniej wypłukanej kaszy*. Jeszcze chwilę potrzymać na gazie, do zagotowania,
a potem zdjąć i zostawić na noc. Kasza przez noc napęcznieje i wchłonie wodę.
*Kasze zawsze można też ugotować oddzielnie, gdy goni nas czas :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz